Rušenje nelegalnih objekata na Kameničkoj adi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rušenje nelegalnih objekata na Kameničkoj adi

Građevinska inspekcija počinje sa rušenjem nelegalnih objekata, koji su izgrađeni posle 1. novembra 2013. na Kameničkoj adi. Za sada će, kako kažu u Građevinskoj inspekciji, biti izostavljeni objekti koji su još uvek u postupku legalizacije.

"Zašto je to ušlo u plan i program uklanjanja, zato što su objekti izgrađeni do 1. novembra 2013. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nalaze se u koritu reka. Oni nisu izgrađeni na privatnoj parceli, već je reč o bespravnom zauzeću celog poteza", rekla je građevinska inspektorka Slavica Lazov.

Prema njenim rečima, postupak rušenja uglavnom se odnosi na postavljene temelji, montažne kuće, kuće za odmor i postavljene prikolice.

Svi objekti će u narednom periodu biti uklonjeni jer su izgrađeni na mestu koje nije predviđeno za to. Važno je napomenuti da se objekti ne uklanjaju redom kojim su građeni, već prema planu i programu uklanjanja za određeni mesec.

Kako su nam u građevinskoj inspekciji rekli, za sada su uglavnom naišli na saradnju vlasnika objekata koji su pristali sami da ih sruše. U inspekkciji su rekli da svi ranije izgrađeni objekti, koji su u procesu legalizacije, neće biti rušeni, dok taj proces ne bude završen.

"Za sve objekte koji su u postupku legalizacije postupak izvršenja će se nastaviti tek ako se pravosnažno odbiju u postupku legalizacije. To znači da će se postupak u građevinskoj inspekciji, odnosno sprovođenje izvršenja rešenja rušenja nastaviti ako se odbiju pravosnažno postupci legalizacije", rekla je Lazov.

U građevinskoj inspekciji najavljuju i da će pored objekata koji su u planu za rušenje, a za koje je pravna procedura završena, u narednom periodu biti doneta rešenja za rušenje još pet objekata na Kameničkoj adi.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.