Večeras finale Evrosonga

Izvor: Akter, 23.Maj.2015, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras finale Evrosonga

Predstavnica Srbije Bojana Stamenov će sa pesmom "Beauty Never Lies" večeras nastupiti pod rednim brojem osam u Beču

U finalu će nastupiti predstavnici 27 zemalja.

Veliko finale otvoriće predstavnica Slovenije, a zatim će nastupiti takmičari iz Francuske, Izraela, Estonije, Velike Britanije, Jermenije, Litvanije, Srbije, Norveške, Švedske, Kipra, Australije, Belgije, Austrije, Grčke, Crne Gore, Nemačke, Poljske, Letonije, Rumunije, Španije, Mađarske, Gruzije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Azerbejdžana, Rusije, Albanije i Italije.

Odluku o pobedniku ovogodišnjeg Evrosonga donose publika i stručni žiri, u odnosu 50:50.

U finalu pravo glasa imaju sve zemlje koje učestvuju ove godine, uključujući i zemlje čiji predsatvnici nisu uspeli da se plasiraju u veliko finale, odnoso 40 država.

Slogan ovogodišnjeg takmičenja je "Gradimo mostove".

Ove godine napravljen je izetak, pa je na takmičenje pozvana Australija, gde takmičenje za Pesmu Evrovizije prati milionski auditorijum.

Takmičenje počinje u 21 čas, a vodiće ga tri glavne voditeljke Mirjam Vajhselbraun, Alis Tumler i Arabela Kisbauer, dok će se iz popularnog "grin ruma" javiti prošlogodišnja pobednica Končita Vurst.

Austriji je to drugi put da bude domaćin takmičenja. Udo Jirgens je sa pesmom "Merci Chérie" pobedio u Luksemburgu 1966. godine, pa je Austrija naredne godine bila domaćin Evrosonga.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

(KURIR TV) BOJANA EKSKLUZIVNO: Za dva sata izlazim na scenu, glasajte za mene!

Izvor: Kurir, 23.Maj.2015

Bojana Stamenov sa pesmom "Beuty never lies" nastupa pod rednim brojem 8, a dva sata pre izlaska na scenu pozvala sve drage ljude da je podrže..Bojana Stamenov predstavnica Srbije na Evroviziji pozvala je sve drage ljude da glasaju za nju...Kurir je ekskluzivno imao pristup bekstejdžu odakle je Bojana...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.