Umrla glumica Virna Lizi

Izvor: Beta, 18.Dec.2014, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla glumica Virna Lizi

RIM, 18. decembra 2014. (Beta-AFP) - Italijanska glumica Virna Lizi umrla je u 79. godini, objavila je agencija Ansa, pozivajući se na njenog sina.

Plava lepotica nagradjena u Kanu za ulogu u filmu "Kraljica Margo" Patrisa Šeroa rodjena je u Ankoni 1936. kao Virna Peralizi.

Snimila je desetine filmova u Italiji, Francuskoj i u Holivudu i igrala sa velikim glumcima svoje generacije medju kojima su Alen Delon, Ričard Barton i Marčelo Mastrojani.

Počela je karijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << već sa 17 godina, 1953, ali je priznanje čekala do 1994. kada je dobila palmu u Kanu za ulogu Katarine Mediči u "Kraljici Margo".

Posledjni put se pojavila na velikom platnu 2002. u filmu "Najlepši dan u mom životu" ćerke Luidjija Komenčinija, Kristine.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula Virna Lisi

Izvor: Politika, 18.Dec.2014

RIM – Italijanska glumica Virna Lisi preminula je u 78 godini, prenose agencije...Italijanski mediji pozivaju se na njenog sina koji je rekao da je Lisi preminula mirno u snu u sredu, mesec dana pošto joj je dijagnostifikovana neizlečiva bolest...Rođena u Ankoni 1936. godine bila je proslavljena...

Nastavak na Politika...

Preminula plava lepotica glumica Virna Lizi

Izvor: Svet, 18.Dec.2014

Italijanska glumica Virna Lizi umrla je u 79. godini, objavila je agencija Ansa, pozivajući se na njenog sina.. Plava lepotica nagrađena u Kanu za ulogu u filmu “Kraljica Margo” Patrisa Šeroa rođena je u Ankoni 1936. kao Virna Peralizi.. Snimila je desetine filmova u Italiji, Francuskoj i u Holivudu...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.