UO traži smenu direktora Muzeja savremene umetnosti

Izvor: RTS, 30.Avg.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UO traži smenu direktora Muzeja savremene umetnosti

Upravni odbor Muzeja savremene umetnosti u Beogradu je pokrenuo inicijativu za razrešenje direktora Muzeja Jovana Despotovića i uputio je Ministarstvu kulture i informisanja. Taj organ ukazuje na nepravilnosti koje proizvode ozbiljne posledice i značajno remete funkcionisanje te ustanove kulture od nacionalnog značaja.
Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao predsednik UO Dušan Otašević, Upravni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odbor ukazuje da je Despotović, svojim nepostupanjem i dužim, nenajavljenim i neobrazloženim periodima odsustva iz Muzeja, doveo u pitanje poslovanje ustanove u svim segmentima rada, prenosi Tanjug.

Prema stavu Upravnog odbora, Despotović je na taj način ugrozio uspešan tok i završetak rekonstrukcije, adaptacije i izgradnje Muzeja savremene umetnosti, kao najvažnije kapitalne investicije u oblasti kulture Republike Srbije.
Zbog ovakvog postupanja, Upravni odbor upozorava na mogućnost ugrožavanja izvršenja Ugovora o finansiranju programa u 2015. godini zaključenog između Ministarstva i Muzeja.
Upravni odbor podseća da su ugovorom određene obaveze Muzeja povodom adaptacije i rekonstrukcije zgrade, i da su kod resornog Ministarstva, na ime kapitalnih izdataka budžetskih korisnika, opredeljena sredstva u ukupnom iznosu od 975 miliona 806.000 dinara, čija je realizacija predviđena do 31. decembra 2015. godine.
Činjenica je da Despotović nije preduzeo odgovarajuće korake i mere u pravcu dugo očekivane i najavljivane rekonstrukcije Muzeja, niti je o tom postupku i javnoj nabavci za izvođenje radova obaveštavao Upravni odbor, na šta je bio obavezan, u skladu sa Statutom MSU, navodi se u saopštenju.
Upravni odbor ukazuje da je direktor Muzeja savremene umetnosti zato doveo u pitanje, ne samo završetak rekonstrukcije, već i samo funkcionisanje ustanove.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UO MSUB za smenu direktora

Izvor: SEEcult.org, 30.Avg.2015

Upravni odbor Muzeja savremene umetnosti u Beogradu (UO MSUB) pokrenuo je inicijativu za razrešenje direktora Jovana Despotovića, navodeći kao razlog “nepravilnosti koje proizvode ozbiljne posledice i značajno remete funkcionisanje” tog muzeja, uključujući i dugoočekivani završetak rekonstrukcije...

Nastavak na SEEcult.org...

Smenjeni direktor: Bio sam smetnja ministru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2015, 12:12

Bio sam smetnja ministru da sprovede tender onako kako je nameravao, rekao je za Novosti smenjeni direktor Muzeja savremene umetnosti Jovan Despotović, protiv kojeg je Upravni odbor tog muzeja uputio inicijativu za razrešenje Ministarstvu kulture i informisanja, koje je tu inicijativu danas usvojilo...Upravni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.