Izvor: Beta, 08.Apr.2014, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U DKCB predstava Zijaha Sokolović protiv nasilja

BEOGRAD, 8. aprila 2014. (Beta) - Predstava Zijaha Sokolovića "Nasilje nema opravdanja" biće izvedena u ponedeljak 14. aprila u Dečjem kulturnom centru Beograda, kao deo programa "Teatrom protiv nasilja", najavili su organizatori.

Komad s podnaslovom "Planirajte porodicu bez nasilja" u decembru 2013. godine bio je proglašen za najbolji poduhvat u sprečavanju kriminaliteta i porodičnog nasilja u Evropskoj uniji, na godišnjem kongresu Mreže zemalja EU za prevenciju kriminala. >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<

Program "Teatar protiv nasilja" sprovodi Centar za razvoj neformalnog obrazovanja uz podršku Populacionog fonda Ujedinjenih Nacija, a autor predstave Zijah Sokolović je ambasador za nenasilje i toleranciju Programa UN za razvoj.

Predstava je namenjena mladima uzrasta od 14 do 18 godina, a do sada je videlo 2.000 srednjoškolaca u 50 škola u Pančevu, Novom Sadu, Priboju, Novom Pazaru, Prijepolju, Novoj Varoši, Prokuplju, Žitoradji, Merošini, Sjenici i Tutinu.

Tekst za predstavu napisan je u saradnji sa psiholozima i socijalnim radnicima i sadrži 120 primera nasilja, svakodnevnog, mitološkog, porodičnog, psihološkog, fizičkog, seksualnog, ekonomskog, zdravstvenog, kao i opise dečijeg doživljavanja nasilja i preporučene reakcije.

U Srbiji, u predstavi glume tri glumačke postave, Mladen Sovilj i Alisa Lacko, Milijana Makević i Marko Marković, i Rifat Rifatović i Lemana Bećirović, a dramaturg je Selma Parisi.

Sastavni deo predstave je razgovor sa publikom, a više od polovine anketiranih smatra da nasilje može biti ključni faktor u planiranju porodice, dok je po oceni autorskog tima alarmantan podatak da skoro trećina veruje da to nije problem i samim tim odobrava porodično nasilje.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstava Zijaha Sokolovića protiv nasilja

Izvor: Akter, 08.Apr.2014

Predstava Zijaha Sokolovića "Nasilje nema opravdanja" biće izvedena u ponedeljak 14. aprila u Dečjem kulturnom centru Beograda

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.