Sutra počinje festival Terraneo

Izvor: B92, 08.Avg.2011, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje festival Terraneo

U utorak 9. avgusta u Šibeniku počinje premijerni, petodnevni, muzičko-ekološki festival Terraneo.

Festival će trajati četiri dana za vreme kojih će nastupiti više desetina grupa iz sveta i regiona. Na festivalu će postojati 3 bine na kojima će se održavati koncerti (Terra, Aqua i Aero Stage), kao i 2 DJ stejdža (MTV Hangar Stage i Muzika Hangar Stage).

Ukoliko spadate među one koji retko propuštaju koncertne događaje u našoj prestonici (a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i šire), sasvim sigurno će vam biti poznata neka od imena koja će nastupati u Šibeniku. Tako će npr. već prvog dana svirati američki bend Wovenhand koji je pre dve godine održao nezaboravni koncert u beogradskom Domu omladine, a ništa manje zanimljivu svirku priredili su sinoć, u novosadskoj Sinagogi. Drugog dana festivala, sviraće kanadski elektro duo Handsome Furs, koji beogradska publika odlično poznaje s obzirom da su svirali ovde već tri puta. Takođe, tu će biti i bend The Baseball Project, kog predvodi Stiv Vin (Steve Wynn) stari znanac beogradske publike, a ništa manje poznato ime ovdašnjim koncertnim zaljubljenicima nije i francuski cover bend Nouvelle Vague. Njujorška noise grupa Liars, koja je svirala u Klubu beogradskog Doma omladine tik pred njegovo renoviranje, održaće koncert druge večeri festivala.

Sa ex-YU prostora na Terraneu će nastupiti Repetitor, Neočekivana sila, Petrol, Nežni Dalibor, a poslednje večeri festivala moći ćete da uživate u DJ setu beogradskih Indie-GO didžejeva.

Kao zvezde festivala, publici u Šibeniku će se predstaviti američki indie-pop bend The National, škotski post-rockeri Mogwai, britanska institucija The Fall, aktuelni Crystal Castles, danski duo The Raveonettes, retro 80’s grupa La Roux, kanadski sastav Destroyer (koji dolazi u punom, osmočlanom sastavu), a tu će biti i The Thermals, Oneida, My Buddy Moose, Dan Deacon, Chad Van Gallen, Bambi Molesters, Janelle Monae, Suuns, Dubioza kolektiv i mnogi drugi.

Terraneo počinje u utorak 9. avgusta i trajaće do subote. Kompletan raspored koncerata po danima, možete videti ovde.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Večeras počinje Terraneo festival

Izvor: Popboks, 09.Avg.2011, 12:18

Muzičko-ekološki festival Terraneo (Šibenik, Hrvatska) počinje večeras i trajaće do 13. avgusta. Muzički deo programa okuplja zvučna imena iz sveta i regiona, na tri koncertne i dve DJ bine.

Nastavak na Popboks...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.