Srbija i RS čuvaju istorijsko nasleđe

Izvor: Vesti-online.com, 15.Maj.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i RS čuvaju istorijsko nasleđe

Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić i ministar prosvete i kulture Republike Srpske (RS) Anton Kasipović potpisali su memorandum o saradnji na zajedničkim projektima, od kojih su najvažniji Donja Gradina i rimsko naselje u Skelanima.

Kasipović je, na konferenciji za novinare u Beogradu, izrazio je zadovoljstvo što je saradnja Beograda i Banjaluke ovim Memorandumom i formalizovana za period od 2010. do 2012. godine.

Prema njegovim rečima, Memorandumom se definišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oblasti zajedničke saradnje, među kojima su najvažniji projekti koji se tiču memorijalnog centra Donja Gradina i arheološka istraživanja rimskog naselja u Skelanima.

Bradić je istakao da su evropske integracije i pristup instrumentima prepristupne pomoći (IPA) Evropske unije jedan od osnovnih pravaca zajedničke saradnje.

On je ocenio da je sa predstavnicima RS uspostavljena dobra saradnja tokom snimanja filmova "Turneja" Gorana Markovića ili "Sveti Georgije ubiva aždahu".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kulturna saradnja Srbije i Republike Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2010

BEOGRAD - Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić i ministar prosvete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović potpisali su danas Memorandum o saradnji dva ministarstva za period od 2010. do 2012. godine...Ovim memorandumom biće definisana saradnja u različitim oblastima kulture, razmena informacija,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.