Sarajevo film festival od 6. jula

Izvor: B92, 25.Jun.2012, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo film festival od 6. jula

Osamnaesti Sarajevo film festival (SFF) biće održan od 6. do 14. jula ove godine, a organizatori su javnosti predstavili program festivala.

Predstavljajući festivalski program, selektorka SFF-a Elma Tataragić podsetila je da manifestacija ove godine obeležava 10. godišnjicu uvođenja takmičarskog programa, koji je u potpunosti posvećen kinematografiji i talentima jugoistočne Evrope.

Takmičarski program igranog filma, kao i ovogodišnji SFF, otvoriće jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << film iz BiH snimljen ove godine - "Djeca" rediteljke Aide Begić.

Film, u kojem glume debitanti predvođeni Marijom Pikić, snažna je priča o siročadi koja žive u grubom, brutalnom, tranzicijskom Sarajevu.

Takmičarski program za kratki igrani film donosi 10 ostvarenja – tri regionalne, pet međunarodnih i dve svetske premijere filmova mladih reditelja.

Kada su u pitanju strani gosti, najavljen je dolazak glumice Šarlot Rempling (Charlotte Rampling), koja će predstaviti film "Ja, Ana", prikazan na ovogodišnjem međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Osim takmičarskog dela programa, u saradnji sa berlinskim festivalom i Berlinale Talent kampusom, SFF od 2007. godine organizuje i Talent kampus, koji se svake godine održava tokom festivala.

Taj program za edukaciju mladih filmskih profesionalaca postao je najprestižniji trening događaj u regionu. Svake godine za Sarajevo Talent kampus stigne preko 200 prijava, a 80 najtalentovanijih prisustvovaće predavanjima i radionicama koje drže neki od najznačajnijih filmskih stvaralaca današnjice.

Svake godine, festival poseti oko 100.000 ljudi iz Bosne i Hercegovine, regiona i sveta, što je svrstalo SFF među jedinstvena mesta filmskih susreta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarlot Rempling na Sarajevo film festivalu

Izvor: Blic, 25.Jun.2012

Osamnaesti Sarajevo film festival (SFF) biće održan od 6. do 14. jula ove godine..Predstavljajući festivalski program, selektorka SFF-a Elma Tataragić podsetila je da manifestacija ove godine obeležava 10. godišnjicu uvođenja takmičarskog programa, koji je u potpunosti posvećen kinematografiji...

Nastavak na Blic...

18. Sarajevo film festival

Izvor: DANuBeogradu.rs, 26.Jun.2012, 01:31

Od 6. do 14. jula biće održano osamnaesto izdanje Sarajevo film festivala, u Narodnom pozorištu i drugim lokacijama. Takmičarski program posvećen je filmovima iz jugoistočne Evrope, a okupiće više od 150 gostiju – režisera, scenarista, producenata, glumaca i drugih filmskih radnika. Scenarista...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.