Saradnja Srbije i Republike Srpske u oblasti kulture

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2009, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Srbije i Republike Srpske u oblasti kulture

BANJALUKA - Ministar kulture Republike Srbije Nebojša Bradić i ministar prosvete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović potpisali su danas u Banjaluci "Izjavu o namerama" sa ciljem unapređenja saradnje u različitim oblastima kulture.

Ministarstvo kulture Srbije saopštilo je da su se Bradić i Kasipović "usaglasili da će ubuduće biti akcentovana neposredna saradnja nadležnih institucija, razmena iskustava, informacija i stručnjaka, kao i učešće umetnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << muzičkih i pozorišnih ansambala na najznačajnijim međunarodnim manifestacijama".

Kako je najavljeno, "sledeći korak u bližem definisanju saradnje biće potpisivanje aneksa Sporazuma o kulturnoj saradnji između Republike Srbije i Republike Srpske u Beogradu, u oktobru 2009".

"Sporazum će posebno definisati oblasti saradnje u pristupu programima i fondovima EU, ali i načine saradnje institucija iz oblasti zaštite kulturnog, prirodnog nasleđa i nematerijalnog kulturnog nasleđa".

"Posebna pažnja će biti posvećena promovisanju kulturne industrije, kulturnog turizma i stimulisanju preduzetništva u oblasti kulture. Sporazum će se odnositi na podsticaj naučnog istraživanja i promovisanje principa kreativnosti i inovacija, kao i na ulaganje u oblast dečije kulture", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nebojša Bradić u dvodnevnoj poseti Republici Srpskoj

Izvor: S media, 30.Sep.2009

Velimir Bata Živojinović. Nije čak ni rečenica, a govori mnogo više od hiljada stranica sitno kucanog teksta, koje bi neko pokušao da ispiše. I nikada ne bi bilo dovoljno. Filmska karijera duga 55 godina, životni vek dve decenije duži, a želja za novim poslovnim izazovima, kao kod nekoga ko...

Nastavak na S media...

Bradić u Banjaluci

Izvor: RTS, 30.Sep.2009

Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić i ministar prosvete i kulture RS Anton Kasipović potpisali u Banjaluci "Izjavu o namerama" s ciljem unapređenja kulturne saradnje. Bradić u četvrtak razgovara s premijerom RS Miloradom Dodikom...Ministar kulture Republike Srbije Nebojša Bradić i ministar...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.