Šansone na ulicama Beograda

Izvor: B92, 16.Maj.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šansone na ulicama Beograda

Ulični festival francuske šansone biće održan 21. juna na Svetski dan muzike u organizaciji Ustanove kulture "Parobrod".

Od 21. maja, na javni konkurs mogu da se prijave svi koji su zainteresovani za učešće na ovom festivalu, do 40 godina starosti, najavio je danas "Parobrod".

Svi koji konkurišu u obavezi su da spreme kompoziciju "Elle était si jolie" (Bila je tako lepa) i jednu po svom izboru sa spiska koji se nalazi na sajtu www.ukparobrod.rs a na raspolaganju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << im je 20 poznatih francuskih šansona.

Na audiciji pratiće ih "Tzootzoonga ansambl". Najbolji na audiciji učestvovaće na festivalu, a najbolji medju njima dobiće vredne nagrade.

Predstavnici "Parobroda" objasnili su da su na ideju o ovoj manifestaciji došli kada su pre dve godine, pre nego što je uopšte postojao "Parobrod", prvi put obeležili Svetski dan muzike na tri lokacije u gradu i prepoznali potrebu Beograda da ima "nepretenciozan ulični muzički dan", otvoren za nepoznate interpretatore.

"Prilikom pravljenja omaža Tomi Zdravkoviću prošle godine shvatili smo da su u našoj javnosti gotovo zaboravljena imena Žaka Brela, Žilbera Bekoa. Svi su znali i pevali pesme Zaz, a gotovo više niko Edit Pjaf. Ove godine smo rešili da ispravimo te nepravde", istakli su organizatori.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Festival francuske šansone u Beogradu

Izvor: Akter, 16.Maj.2012

Ulični festival francuske šansone biće održan 21. juna na Svetski dan muzike u organizaciji Ustanove kulture "Parobrod"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.