Ruski film Bitka za Sevastopolj poklon za Dan pobede

Izvor: B92, 06.Maj.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski film "Bitka za Sevastopolj" poklon za Dan pobede

Povodom 9. maja - Dana pobede na fašizmom, u Beograd stiže ruski film snimljen po istinitim događajima "Bitka za Sevastopolj" u režiji Sergeja Mokrickog.

Ova ratna epopeja u produkciji "20th Century Fox Russia" upravo postiže veliki uspeh u ruskim bioskopima, a u Beogradu će biti prikazana dva puta.

Prva projekcija će biti 9. maja u Sava centru, na svečanosti posvećenoj 70. godišnjici pobede nad fašizmom, koju organizuje Vlada Srbije.

Druga projekcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za šire gledalište biće 10. maja u Domu sindikata.

Prikazivanje filma, kao i praznični vatromet posle prve projekcije, Beogradu daruju najstarija ruska muzička izdavačko-distributerska kuća "Melodija" i popularna moskovska radio-stanica "Serebrjani Dožd".

Veliki broj zahteva za besplatne ulaznice već stiže u medijski centar "Ruski Ekspres" iz svih delova Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju.

Partner muzičke kuće "Melodija" i radija "Serebrjani Dožd" u Beogradu je medijski centar "Ruski Ekspres", koji je prošle godine organizovao svetsku premijeru filma Nikite Mihalkova "Sunčanica".

U filmu "Bitka za Sevastopolj" glavne uloge igraju Julija Peresild, Jevgenij Ciganov, Nikita Tarasov, Džoan Blekhem.

To je epski biografski film, životna priča mlade Kijevljanke Ljudmile Pavličenko, koja je sa 25 godina postala najpoznatija žena-snajperista u svetskoj istoriji. Bila je najefikasniji snajperista Velikog otadžbinskog rata, učestvovala je u odbrani Sevastopolja, a u sastavu sovjetske delegacije tražila je od američkog predsednika otvaranje Zapadnog fronta i sprijateljila se sa Eleonorom Ruzvelt.

Film prikazuje jedan blistav život pun ljubavi, hrabrosti, smrtne opasnosti, očajanja, navodi se u najavi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.