Paskaljevićev Medeni mesec u Veneciji i Torontu

Izvor: S media, 28.Jul.2009, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paskaljevićev "Medeni mesec" u Veneciji i Torontu

Najnoviji film Gorana Paskaljevica "Medeni meseca" svetsku premijeru imaće na filmskom festivalu u Veneciji, koji se odrzava od 2. do 12. septembra, najavila je producentska kuća "Nova film".

Neposredno posle projekcije u Veneciji film našeg poznatog reditelja, priznatog u svetu, biće prikazan na festivalu u Torontu u najelitnijoj selekciji "Velikani filma" (Masters), zajedno sa najnovijim delima Šabrola, Hanekea, Muratove, Alen Renea, Lars fon Trira.

Najavljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Paskaljevićev film u programu "Dani autora", selektor venecijanskog festivala Djordjo Goseti ocenio je da novo delo autora filma "Bure baruita" označava važan skok u kvalitetu njegovog autorskog puta.

"'Medeni mesec' nam se podvlači pod kožu snagom filmskog izraza, sa likovima koji dominiraju ekranom i izuzetnim poetskim nabojem autora koji je već sa punim pravom izborio ravnoprano mesto medju velikanima filma", napisao je Goseti.

Najnovije Paskaljevićevo ostvarenje je prva srpsko-albanska filmska koprodukcija, koju su pomogli Ministarstvo kulture Srbije i Nacionalni filmski centar Albanije.

Glavne uloge su poverene mešovitom timu glumaca iz obe zemlje, a predvode ih veterani Lazar Ristovski, Petar Bozović, Bujar Lako, Ilka Mujo, kao i mladi Josef Široka, Nebojša Milovanović, Mirela Naska i debitantkinja Jelena Trkulja, za koju Paskaljević tvrdi da će biti jedno od najprijatnijih iznenadjenja njegovog filma.

Scenario za film su napisali Paskaljević i albanski pisac Genc Permeti, direktor fotografije je Milan Spasić, scenograf Željko Antović, kostimograf Lana Pavlović, montažer Petar Putniković, a producenti filma su Paskaljević (Nova film), Nikola Djivanović (Beograd film) i Ilir Butka (Ska-ndal produkcija) iz Tirane.

Domaca premijera filma "Medeni mesec" zakazana je za 18. novembar u Sava Centru.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

"Medeni mesec" premijerno u Veneciji

Izvor: RTS, 27.Jul.2009, 20:20

Prvi film srpsko-albanske koprodukcije "Medeni mesec", reditelja Gorana Paskaljevića, imaće svetsku premijeru na prestižnom filmskom festivalu u Veneciji. Domaća premijera 18. novembra...Najnoviji film Gorana Paskaljevića, "Medeni mesec" biće premijerno prikazan na festivalu u Veneciji, koji se...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.