Nagrađen pesnik Nikola Vujčić

Izvor: B92, 14.Sep.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađen pesnik Nikola Vujčić

Pesnik Nikola Vujčić dobitnik je nagrade "Branko Miljković" za najbolju zbirku pesama objavljenu tokom prošle godine, saopšteno je danas u Niškom kulturnom centru

Vujčić je nagradu dobio za zbirku pesama "Dokle pogled dopire", u izdanju Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" iz Zagreba.

Odluku o nagradi je doneo žiri u sastavu Snežana Božić, Dubravka Ðurić, Mihajlo Pantić, Ðorđe Despić i Saša Jelenković.

Nagrada će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << laureatu biti uručena 12.oktobra, tokom manifestacije "Dani Branka Miljkovića".

Direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić rekao je da su u toku razgovori o izdavanju sabranih dela Branka Miljkovića.

"Sabrana dela bi trebalo očekivati između dve značajne godišnjice, ovogodišnje, kada se obeležava 50 godina od smrti Branka Miljkovića i 2014. godine, kada se obeležava 80 godina od rođenja velikog niškog pesnika", kazao je Savić.

On je napomenuo da se razgovara o izdavaču i priređivaču dela, o planiranju sredstava za izdavanje dela koja treba očekivati krajem 2013. godine.

Savić je kazao da se na Odboru za obeležavanju značajnih datuma vezanih za Branka Miljkovića razgovara i o drugim projektima, kao što su pitanja Spomensobe Branka Miljkovića ili Muzeja književnosti u Nišu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikola Vujčić dobitnik nagrade Branko Miljković

Izvor: Beta, 14.Sep.2011

BEOGRAD, 14. septembra 2011. (Beta) - Pesnik Nikola Vujčić dobitnik je nagrade "Branko Miljković" za knjigu pesama "Dokle pogled dopire" u izdanju Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" iz Zagreba (2010)...Kako je navedeno u saopštenju Srpskog književnog društva, Vujčiću će pored plakete,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.