Kultura

Sreda, 14.09.2011.

14:22

Nagrađen pesnik Nikola Vujčić

Pesnik Nikola Vujčić dobitnik je nagrade "Branko Miljković" za najbolju zbirku pesama objavljenu tokom prošle godine, saopšteno je danas u Niškom kulturnom centru

Izvor: Tanjug

Default images

Vujčić je nagradu dobio za zbirku pesama "Dokle pogled dopire", u izdanju Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" iz Zagreba.

Odluku o nagradi je doneo žiri u sastavu Snežana Božić, Dubravka Ðurić, Mihajlo Pantić, Ðorđe Despić i Saša Jelenković.

Nagrada će laureatu biti uručena 12.oktobra, tokom manifestacije "Dani Branka Miljkovića".

Direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić rekao je da su u toku razgovori o izdavanju sabranih dela Branka Miljkovića.

"Sabrana dela bi trebalo očekivati između dve značajne godišnjice, ovogodišnje, kada se obeležava 50 godina od smrti Branka Miljkovića i 2014. godine, kada se obeležava 80 godina od rođenja velikog niškog pesnika", kazao je Savić.

On je napomenuo da se razgovara o izdavaču i priređivaču dela, o planiranju sredstava za izdavanje dela koja treba očekivati krajem 2013. godine.

Savić je kazao da se na Odboru za obeležavanju značajnih datuma vezanih za Branka Miljkovića razgovara i o drugim projektima, kao što su pitanja Spomensobe Branka Miljkovića ili Muzeja književnosti u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: