Izvor: Beta, 20.Dec.2010, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadjena ukradena dela Pikasa, Botera i Čiljide

MADRID, 20. decembra 2010. (Beta-AFP) - Tridesetak umetničkih dela Pabla Pikasa, Fernanda Botera i Eduarda Čiljide, koja su krajem novembra ukradena u predgradju Madrida, nadjena su prošlog vikenda, saopštila je u ponedeljak policija.

Umetnine su nadjene pošto je jedna od njih - Čiljidina skulptura - ponudjena jednoj gvoždjari, navodi se u saopštenju policije. Taj trag odveo je policiju do ukradenih umetničkih predmeta.

Radovi su iz skladišta u predgradju Madrida, Hetafeu, ukradena 27. novembra sa sve kamionetom u kojem su se nalazila. Španski mediji su procenili vrednost umetničkih dela na sumu od pet miliona evra. Umetnine nadjene nedaleko od mesta kradje, vlasništvo su nekoliko umetničkih galerija Barselone i Madrida.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nađena ukradena dela Pikasa, Botera i Čiljide

Izvor: NaDlanu.com, 20.Dec.2010

MADRID, 20. decembra 2010. (Beta-AFP) - Tridesetak umetničkih dela Pabla Pikasa, Fernanda Botera i Eduarda Čiljide, koja su krajem novembra ukradena u predgrađu Madrida, nađena su prošlog vikenda, saopštila je u ponedeljak policija. Umetnine su nađene pošto je jedna od njih - Čiljidina skulptura...

Nastavak na NaDlanu.com...

Nađena ukradena dela Pikasa, Botera i Čiljide

Izvor: SrbijaNet.rs, 21.Dec.2010, 00:27

Tridesetak umetničkih dela Pabla Pikasa, Fernanda Botera i Eduarda Čiljide, koja su krajem novembra ukradena u predgrađu Madrida, nađena su prošlog vikenda, saopštila je danas policija. Umetnine su nađene pošto je jedna od njih, Čiljidina skulptura (na slici),ponuđena jednoj gvožđari,...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Pronađena ukradena Pikasova dela

Izvor: Mondo, 21.Dec.2010

Tridesetak umetničkih dela Pabla Pikasa, Fernanda Botera i Eduarda Čiljide krajem novembra su ukradena u predgrađu Madrida.

Nastavak na Mondo...

PRONAĐENE UKRADENE PIKASOVE SLIKE I ČILJIDINE SKULPTURE

Izvor: Kurir, 21.Dec.2010

MADRID - U Madridu je pronađeno 35 ukradenih umetničkih dela, među kojima slike i skulpture poznatih majstora kao što su Pablo Pikaso, Eduardo Čiljida, Antoni Tapies i Fernando Botera...Umetnička dela, koja potiču iz raznih španskih galerija i čija se vrednost procenjuje na pet miliona evra,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.