Nađena ukradena dela Pikasa, Botera i Čiljide

Izvor: Blic, 21.Dec.2010, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađena ukradena dela Pikasa, Botera i Čiljide

MADRID - Tridesetak umetničkih dela Pabla Pikasa, Fernanda Botera i Eduarda Čiljide, koja su krajem novembra ukradena u predgrađu Madrida, nađena su prošlog vikenda, saopštila je danas policija.

Umetnine su nađene pošto je jedna od njih - Čiljidina skulptura - ponuđena jednoj gvožđari, navodi se u saopštenju policije. Taj trag odveo je policiju do ukradenih umetničkih predmeta.

Radovi su iz skladišta u predgrađu Madrida, Hetafeu, ukradeni 27. novembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa sve kamionetom u kojem su se nalazili. Umetnička dela su prethodno bila izložena u Nemačkoj.

Kamionet s umetninama nađen je oko četiri kilometra od mesta krađe.

Španski mediji su procenili vrednost radova na sumu od pet miliona evra. Dela su vlasništvo nekoliko umetničkih galerija iz Barselone i Madrida.

Policija je saopštila da za sada nema uhapšenih u vezi sa ovim slučajem.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.