Muzejima potreban marketing

Izvor: S media, 02.Okt.2011, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzejima potreban marketing

Kako bi unapredili komunikaciju sa publikom muzeji moraju da unaprede marketing. Potrebni stručni ljudi za pomoć muzejima.

Uprave muzeja moraju da modernizuju i marketinški unaprede komunikaciju sa publikom i korporacijama koje mogu da ulažu u realizaciju njihovih sadržaja.

Na tribini „Alternativno finansiranje muzeja“ učestvovali su: Danica Jovović Prodanović, direktorka Muzeja grada Beograda, Slavko Spasić, direktor Prirodnjačkog muzeja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Beogradu, Mirijana Šakić iz sektora komunikacija Erste banke, i Nataša Pavlović Bujas, direktorka agencije Blumen.

Izdvojeno 150 miliona dinara za izvozni marketing

Dačić: Priča o tajkunima je marketing

Muzeji rade čitav dan

Slavko Stanić, direktor Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, istakao je potrebu za profesionalcima iz oblasti menadžmenta u kulturi.

-U muzejima rade kustosi, istoričari umetnosti, arheolozi koji osmišljavaju programe. Oni nemaju dovoljno znanja za izradu prezentacija kojima bi zainteresovali korporacijske fondove, ali i za formiranje maštovitih marketinških akcija. Muzejima su potrebni profesionalci za komunikaciju - istakao je Stanić.

O vremenu i načinima apliciranja uprava muzeja za novac iz kompanijskih fondova govorila je Mirijana Šakić iz sektora komunikacija Erste banke.

-Važno je da se prezentacije organizuju na vreme, najkasnije godinu dana pre početka događaja. Korporacijama nije važan samo publicitet već i društveno odgovorna uloga u sredini u kojoj ostvaruju profit - kazala je Mirijana Šakić.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.