Lorin Hil otkazala koncert u Jerusalimu

Izvor: Akter, 05.Maj.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lorin Hil otkazala koncert u Jerusalimu

Američka hip-hop i R&B pevačica Lorin Hil otkazala je nastup u Izraelu jer nije uspela da organizuje nastup i na palestinskim teritorijama

Bivša pevačica benda "Fjudžiz" trebalo je da održi koncert u četvrtak u Tel Avivu ali je na društvenim mrežama bila pod pritiskom palestinskih aktivista da održi i koncert u palestinskim teritorijama.

Lorin Hil je rekla da je htela da održi nastup u Ramali na Zapadnoj obali, ali je od toga odustala zbog komplikovane birokratije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
"Želela sam da uživo nastupam u tom delu sveta i da podržim pravdu i mir", rekla je umetnica i dodala da ne bi volela da njene poruke mira pogrešno protumače njeni obožavaoci iz Izraela i Palestine.

Poslednjih nekoliko godina Izrael je bojkotovalo nekoliko umetnika. Među njima i Rodžer Voters i Brajan Ino u nadi da će "kulturni bojkot" uticati na promenu izraelske politike prema Palestincima.

Neki muzičari nisu se uključili u bojkot i nastupali su u Izraelu, poput Pola Makartnija i Eltona Džona.

Lorin Hil je postala poznata 1990-ih godina s grupom "Fjudžiz". Dobitnica je osam muzičkih nagrada Gremi.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.