Ljuba Moljac ponovo na velikom platnu

Izvor: B92, 05.Okt.2016, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljuba Moljac ponovo na velikom platnu

Mini ciklus filmova o stendap komičarima biće održan od 6. do 9. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, najavila je danas kuća "Fame Solution".

Na programu će biti ostvarenja "Leni" Boba Fosija, "Eni Hol" Vudija Alena, "Moljac" Miće Miloševića i "Čovek na mesecu" Miloša Formana.

"Teško je utvrditi koji je komičar prvi pokušao da zabavi publiku pričom o tome kako je pao u depresiju, otišao kod psihijatra i na predlog da možda ode i zabavi se na nastupu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekog komičara, odgovorio: Ali doktore, ja sam komičar. …Upravo ovaj dobro oprobani vic predstavlja osnovni koncept ovogodišnjeg filmskog programa u okviru šestog Međunarodnog festivala stend-ap komedije koji se organizuje u saradnji sa Međunarodnim festivalom filmske komedije", rekao je selektor Dimitrije Vojnov.

Četiri festivalska dana pratiće četiri filma o komičarima, sa akcentom na njihovim teškoćama, bilo da su to ljubavni odnosi iz kojih proističe komedija kao što je slučaj u "Eni Hol" Vudija Alena, bilo da je reč o biografskim pričama o komičarima koji su zasmejavali publiku u životnim situacijama kada bi obični ljudi plakali - to su "Leni" i "Čovek na Mesecu".

Iz selekcije Vojnov posebno izdvaja film Miće Miloševića - "Moljac".

"Konačno i mi imamo odgovor na ove priče. Uprkos tome što se 'Moljac' nije sasvim nezasluženo našao na hrpi šund komedija iz osamdesetih koje popunjavaju program kablovskih kanala u kasnim noćnim satima, ovo je ipak vrlo intrigantan i dobro zamišljen film, po mnogo čemu ispred svog vremena. Projekcija u Kinoteci biće prilika da o svemu ovome ponovo razmislimo i još jednom odamo poštu Ljubi Moljcu", kaže Vojnov.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ljuba Moljac ponovo na velikom platnu! (FOTO)

Izvor: Story, 05.Okt.2016

U okviru filmskog programa šestog međunarodnog festival stand-up komedije Comedy Fest I asocijacija standup.rs, pripremili su mini-ciklus, sada već klasičnih filmova, o stand-up komičarima i fenomenu stand-up komedije..

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.