Koji glumci su najpreplaćeniji?

Izvor: B92, 05.Dec.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koji glumci su najpreplaćeniji?

Edi Marfi proglašen je za najpreplaćenijeg glumca 2012. prema procenama magazina “Forbs”.

Zvezda filmova “Dr Dulitl” i “Šrek” je dobijao po jedan dolar za uloge u poslednja tri filma, na svaka 2,30 dolara zarade u bioskopima.

Riz Viterspun i Ketrin Higl su takođe u prvih pet preplaćenih glumaca.

Visoko su kotirani i glumci u komedijama poput Adama Sendlera, Džeka Bleka i Bena Stilera koji su kritikovani zbog visokih plata, a niskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zarada u bioskopima.

Recimo, glumci Stilerovog filma “Pljačka s vrha” (Tower Heist), koji je inače prošao dobro zaradivši 153 miliona dolara (koštao je 75 miliona), dobili su neproporcionalno visoke honorare za uloge.

Bivša zvezda serije i filmova “Seks i grad”, Sara Džesika Parker imala je nešto manju zaradu od kako je digla ruke od te franšize, pa dobija u proseku dolar na svakih sedam dolara zarade od filma.

Ipak, njen film “Ne znam kako joj uspeva” (I Don't Know How She Does It) iz 2011. koštao je 25 miliona dolara, a zaradio svega 30 miliona, što je Parkerovu smestilo u top 10 preplaćenih glumaca.

Vil Farel koji je na vrhu liste bio dva puta u poslednje četiri godine, konačno je ispao iz prvih deset, kao i njegova koleginica Dru Barimor.

“Forbs” nije u obzir uzimao plate sporednih glumaca, pa Barimorova nije dospela na listu pošto nije imala dovoljno glavnih rola.

Evo liste najpreplaćenijih

1. Edi Marfi (1 $ na svakih 2, 30 $ zarade)

2. Ketrin Higl (1 $ na svakih 3,40$ zarade)

3. Riz Viterspun (1$ na svakih 3,90 $ zarade)

4. Sandra Bulok (1 $ na svakih 5 $ zarade)

5. Džek Blek (1 $ na svakih 5,20 $ zarade)

6. Nikolas Kejdž (1 $ na svakih 6 $ zarade)

7. Adam Sendler (1 $ na svakih 6,30 $ zarade)

8. Denzel Vošington (1 $ na svakih 6,30 $ zarade)

9. Ben Stiler (1 $ na svakih 6,50 $ zarade)

10. Sara Džesika Parker (1 $ na svakih 7 $ zarade)

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snimate film, ne zovite Edija Marfija

Izvor: Mondo, 05.Dec.2012

On na svaki plaćeni mu dolar producentima donese zaradu od samo 2,30 dolara što je ujedno i najmanja ovogodišnja zarada prema proceni magazina "Forbes"...Glumac posle "Šreka" nije uspeo da "ubode" dobru ulogu, pa su poslednja tri filma "Imagine That", "A Thousand Words" i "Meet Dave" na bioskopskim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.