I ja volim pozorište

Izvor: Beta, 13.Dec.2014, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ja volim pozorište

BEOGRAD, 13. decembra 2014. (Beta) - Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) i Fondacija JDP-a pokrenuli su projekat "... I ja volim pozorište" sa ciljem da učenicima završnih razreda gimnazije približe vrednosti i značaj umetnosti, saopštio je u subotu JDP.

Tokom posete JDP-u, gimnazijalci će moći da saznaju kako funkcioniše jedan veliki teatar, imaće organizovan obilazak zgrade pozorišta, beplatno gledati jednu od predstava sa repertoara, sresti se i razgovarati sa glumcima >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i ostalim učesnicima u pozorišnom procesu, navedeno je u saopštenju.

Kako je pozorište najavilo u nedelju će JDP ugostiti učenike Pete beogradske gimnazije koji će gledati predstavu "Pokojnik" po tekstu Branislava Nušića u režiji Igora Vuka Torbice na sceni Teatra "Bojan Stupica" i razgovarati sa njim i glumcima Dejanom Dedićem i Stefanom Bundalom.

Prošle nedelje, 7. decembra, učenici Filološke gimnazije u Beogradu posetili su JDP i gledali predstavu "Mletački trgovac" Vilijama Šekspira, a nakon predstave raygovarali sa rediteljem Egonom Savinom i Predragom Ejdusom i Draganom Mićanovićem.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

JDP i gimnazijalci: " i ja volim pozorište"

Izvor: B92, 13.Dec.2014

Jugoslovensko dramsko pozorište i Fondacija Jugoslovenskog dramskog pozorišta tokom decembra realizuju projekat „… i ja volim pozorište” koji beogradskim gimnazijalcima približava pozorište na nov način...Projekat „… i ja volim pozorište” osmišljen je kako bi učenici završnog razreda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.