Hanuka obeležena izložbom dečjih radova

Izvor: B92, 17.Dec.2014, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hanuka obeležena izložbom dečjih radova

Drugi dan jevrejskog praznika svetlosti, Hanuka obeležen je danas u Ustanovi kulture Palilula, otvaranjem izložbe dečjih radova "Pogled u svet".

Foto: skpy / Flickr.com

Autori radova su učenici Osnovne škole "Starina Novak" i članovi Jevrejskog omladinskog centra iz Beograda, koji su na svojim crtežima izrazili simboliku Hanuke i Božića.

Izložbu je otvorio predsednik Gradske opštine Palilula Stojan Nikolić u prisustvu ambasadora Izraela u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gospodina Jozefa Levija. Nikolić je istakao važnost saradnje, upoznavanje različitosti kultura i prijateljstvo između dva naroda.

Gospodin Levi je zahvalio domaćinima na prijateljskom dočeku i govorio o tradicionalnom proslavljanju Hanuke kao najradosnijeg praznika u jevreskom narodu.

Izložba je realizovana pod pokroviteljstvom izraelskog investitora, kompanije Direct Capital S, koja je školarcima čiji su radovi izloženi podelila paketiće, a Osnovnoj školi "Starina Novak" poklonila interaktivnu tablu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.