Gotvald i Martin tekstopisci godine

Izvor: B92, 28.Apr.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotvald i Martin tekstopisci godine

Lukas Gotvald i Maks Martin proglašeni su u sredu uveče za tekstopisce godine na svečanoj dodeli nagrada Američkog udruženja kompozitora, tekstopisaca i izdavača (ASCAP).

Nagrađeni tekstopisci su autori hitova "California Gurls" i "Teenage Dream" Kejti Peri i "Dynamite" Taja Kruza.

Gotvald, poznatiji kao Dr Luk, napisao je i "Tik Tok" za Kešu i "Party in the USA" za Majli Sajrus. On je i prošle godine proglašen za najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tekstopisca, a u karijeri je dobio ukupno 17 nagrada ASCAP-a.

Martin je nagradu ASCAP-a dobio 1999, 2000. i 2001. godine a autor je hita "DJ Got Us Fallin' In Love" koju izvode Ašer i Pitbul.

Američko udruženje kompozitora, tekstopisaca i izdavača proglasilo je numeru "Hey, Soul Sister" za pesmu godine. Njenom autoru, Petu Monahanu, je pripala i nagrada za pesmu "If It's Love" koju je napisao zajedno sa Gregom Votenbergom.

Specijalne nagrade ASCAP-a pripale su rok legendi Rodu Stjuartu, grupi Band of Horses i kanadskom muzičaru Rendiju Bekmenu. Za diskografsku kuću godine proglašen je EMI.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dr Luk i Maks Martin proglašeni za tekstopisce godine

Izvor: NaDlanu.com, 28.Apr.2011

LOS ANĐELES, 28. aprila 2011. (Beta) - Lukas Gotvald i Maks Martin proglašeni su u sredu uveče za tekstopisce godine na svečanoj dodeli nagrada Američkog udruženja kompozitora, tekstopisaca i izdavača (ASCAP), preneo je Holivud riporter.Gotvald, poznatiji javnosti kao Dr Luk, i Maks Martin autori...

Nastavak na NaDlanu.com...

DR LUK I MAKS MARTIN TEKSTOPISCI GODINE

Izvor: Kurir, 28.Apr.2011

LOS ANĐELES - Lukas Gotvald i Maks Martin proglašeni su u sredu uveče za tekstopisce godine na svečanoj dodeli nagrada Američkog udruženja kompozitora, tekstopisaca i izdavača (ASCAP)..LOS ANĐELES - Lukas Gotvald i Maks Martin proglašeni su u sredu uveče za tekstopisce godine na svečanoj dodeli...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.