Ovo su hitmejkeri godine

Izvor: B92, 29.Apr.2011, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su hitmejkeri godine

Lukasz Gotwald i Max Martin proglašeni su 28. aprila uveče za tekstopisce godine na svečanoj dodeli nagrada Američkog udruženja kompozitora, tekstopisaca i izdavača (ASCAP).

Lukasz Gotwald, poznatiji javnosti kao Dr Luke, i Max Martin autori su pet najviše izvođenih pesama 2010. među kojima su hitovi "California Gurls" i "Teenage Dream" Katy Perry i "Dynamite" Taia Cruza.

Dr Luke je napisao i pesme "Tik Tok" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Keshu i "Party in the USA" za Miley Cyrus, dok je Martin autor hita "DJ Got Us Fallin' In Love" koju izvode Usher i Pitbull.

Dr Luke, koji je i prošle godine poneo titulu najboljeg tekstopisca, u karijeri dobio 17 nagrada ASCAP-a. Dvadeset njegovih pesama dospelo je na prvo mesto top lista u proteklih pet godina.

Max Martin je nagradu ASCAP-a dobio 1999, 2000. i 2001.

Američko udruženje kompozitora, tekstopisaca i izdavača proglasilo je numeru "Hey, Soul Sister" za pesmu godine. Njen autor je Pat Monahan iz grupe Train. Monahanu je pripala i nagrada za pesmu "If It's Love" koju je napisao s Gregom Wattenbergom.

Za diskografsku kuću godine proglassen je EMI.

Specijalne nagrade ASCAP-a pripale su rok legendi Rodu Stewartu, rok grupi Band Of Horses i kanadskom muzičaru Randy Bachmanu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.