Film Tilva Roš nagrađen na festivalu u Rumuniji

Izvor: Blic, 15.Jun.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Tilva Roš nagrađen na festivalu u Rumuniji

Film “Tilva Roš” reditelja Nikole Ležaića, osvojio je FIPRESCI nagradu na nedavno završenom Transilvania international film festivalu u gradu Kluzu u Rumuniji.

Žiri je u obrazloženju nagrade naveo da je ovaj film, bez suvišne naracije, zapravo isečak iz života koji se publici obraća univerzalnim jezikom, saopšteno je iz distributerske kuće "Tak”.

U obrazloženju se dodaje da se ovaj film istakao iskrenim prikazom izgubljene mladosti.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << filmu "Tilva Roš” glavne uloge igraju Marko Todorović, Stefan Đorđević i Dunja Kovačević, a produkciju je radila Filmska kuća "Kiselo dete”.

Ostvarenje Nikole Ležaića govori o međusobnom odnosu troje mladih ljudi u Boru, rudarskom gradu bez perspektive i predstavlja priču o odrastanju, prijateljstvu i ljubavi.

Povezane vesti: Večeras premijera filma "Tilva Roš" u Beogradu Ovaj film pokreće klince na akciju Premijera filma "Tilva Roš" pomerena u Dom sindikata Bor: Posle svetskog uspeha film Tilva Roš u svom gradu "Tilva Roš" konačno pred domaćom publikom

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Film Tilva Roš nagradjen u Rumuniji

Izvor: Beta, 15.Jun.2011

BEOGRAD, 15. juna 2011. (Beta) - Film "Tilva Roš" reditelja Nikole Ležaića, osvojio je FIPRESCI nagradu na nedavno završenom Transilvania international film festivalu u gradu Kluzu u Rumuniji...Žiri je u obrazloženju nagrade naveo da je ovaj film, bez suvišne naracije, zapravo isečak iz života...

Nastavak na Beta...

Film Tilva Roš nagrađen na Festivalu u Rumuniji (Video)

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jun.2011

BEOGRAD - Film "Tilva Roš" reditelja Nikole Ležaića osvojio je FIPRESCI nagradu na nedavno završenom Transilvania international film festivalu u gradu Kluzu u Rumuniji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Nova nagrada za Tilva Roš

Izvor: SEEcult.org, 16.Jun.2011, 13:37

Nagrađivani debitantski film “Tilva Roš” mladog reditelja Nikole Ležaića iz Srbije dobio je još jedno priznanje - na proteklom Transilvanija internacionalnom filmskom festivalu u Rumuniji dobio je nagradu FIPRESCI. Nagrade desetog izdanja Transilvanija festivala (www.tiff.ro) svečano su dodeljene...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.