Festival poezije i knjige

Izvor: S media, 24.Maj.2011, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival poezije i knjige

Međunarodni Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“ biće održan od danas do 28. maja na različitim lokacijama u Beogradu i Pančevu.

Pod sloganom "Promeni svoju pesmu" (stih Branka Miljkovića) danas počinje peti Beogradski festival poezije i knjige "Trgni se!Poezija!" na kome će do 28. maja učestvovati devet stranih i šest domaćih pesnika.

Gosti festivala biće francuski pesnici Žan-Pjer Simeon i Serž Pej, Gokčenur Če >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << (Turska), Katarina Gripenberg (Finska), Ivan Hristov (Bugarska), Lukaš Manjčik, Klaudiu Komartin (Rumunija), Žaume Alorda (Španija) i Marko Pogačar (Hrvatska).

Učesnici festivala biće i mladi domaći pesnici Jasna Milićev, Ana Ristović, Goran Korunović, Vladimir Stojnić, Uroš Kotlajić i Bojan Savić Ostojić, kao i prevodioci Biserka Rajčić, Slavica Agatonović, Milan Dobričić, Vesna Gazdić, Jelena Petanović, Hristina Vasić, Marina Malajmare.

Zvanično otvaranje festivala biće u Francuskom institutu u Beogradu, u okviru manifestacije "Molijerovi dani", kada će pesnik Žan-Pjer Simeon održati predavanje "Poezija kao pohvala drugome", a Serž Pej izvesti "pesnički performans" sa svojom gošćom sa Sardinije Kjarom Mulas.

Književni susreti ''Molijerovi dani''

Potpisana deklaracija o zaštiti kulturne baštine

Mirjani Karanović uručena nagrada

Programom je predviđeno druženje sa pesnicima na Filološkom fakultetu i u Filološkoj gimnaziji, gostovanje učesnika u Pančevu , razgovor sa inostranim gostima u kafeu "Filip&Frends" i knjižari "Beopolis", gde će se i prodavati izdanja sa prethodnih festivala po popularnim cenama.

Najavljeni su i kratki filmovi mladih autora inspirisani poezijom, dok će na zatvaranju, u Ustanovi kulture "Parobrod", svi učesnici manifestacije izvesti performans "Sredina Sredina".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Trgni se!Poezija" peti put

Izvor: B92, 24.Maj.2011

25. maja počinje peti Beogradski festival poezije i knjige "Trgni se!Poezija!" pod sloganom "Promeni svoju pesmu”. Festival će zvanično biti otvoren u Francuskom institutu u Beogradu u okviru manifestacije "Molijerovi dani”...Na festivalu će do 28. maja učestvovati devet stranih i šest...

Nastavak na B92...

Arktičko rukovanje filmskih radnika

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2011, 10:31

25.05.2011. -..Stanovnici prestonice ruskog Zapolarja, grada Murmanska, drugu godinu za redom imaju mogućnost da prate severni sjaj ne samo na nebeskom horizontu duge polarne noći, već i polarnog dana – na filmskom ekranu. Po nazivom „Severni sjaj" ovde se održava filmski festival zemalja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.