Bradić otvorio izložbu kratera u Rimu

Izvor: Studio B, 10.Dec.2010, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bradić otvorio izložbu kratera u Rimu

Predsednik Italije Đorđo Napolitano i ministar kulture Srbije Nebojša Bradić otvorili su u predsedničkoj palati Kvirinale u Rimu izložbu Narodnog muzeja u Beogradu "Italija i konzervacija veličanstvenog kratera".

Ova izložba dokazuje bliskost italijanskog i srpskog naroda, kao i pripadnost zajedničkom, mediteranskom prostoru, ocenio je Napolitano, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Bradić je naglasio da izložba predstavlja italijanskoj publici umetničku >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << baštinu sačuvanu na tlu Srbije i Balkana.

"U njenom središtu je krater iz Trebeništa, kome je trudom italijanskih konzervatora vraćen nekadašnji sjaj", rekao je Bradić.

Krater, velika bronzana posuda koja datira iz poznog 6. veka pre nove ere, otkrivena je tokom sistematskih arheoloških iskopavanja u Trebeništu 1932. godine.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napolitano i Bradić otvorili izložbu u Rimu

Izvor: Politika, 10.Dec.2010

U predsedničkoj palati Kvirinale u Rimu, italijanski predsednik Đorđo Napolitano i ministar kulture Srbije Nebojša Bradić otvorili su danas izložbu kolekcije Narodnog muzeja „Italija i konzervacija Veličanstvenog kratera (Remek-dela Narodnog muzeja u Beogradu)”, koja predstavlja rezultat uspešne...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.