Železnice Kosova u krizi, vozovi stali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2017, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnice Kosova u krizi, vozovi stali

Železnice Kosova suočavaju se sa velikom finansijskom krizom što je rezultiralo da već dve nedelje vozovi nisu u saobraćaju na Kosovu, javlja danas kosovski portal RTK2.

"Mi smo nekoliko puta upozorilii javnost preko apela i intervjua u vezi krize sa kojom se suočavamo, ali u zadnje vreme "TrainKos" koja je zasebna kompanija koja se bavi prevozom putnika i robe, u nemogućnosti je da održava usluge zbog nedostatka čak i goriva, izjavio je za RTK 2 Agron Tači, direktor Železnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosova.

"Od avgusta, svi vozovi koji su saobraćali nacionalnim prugama ne saobraćaju više", dodao je on.

Direktor Železnica Kosova je, takođe, rekao da se kriza ne zadržava samo na kompaniji "TrainKos" već i da železnička infrastruktura trpi probleme jer kosovska vlada, koja je osnivač ovih kompanija, nije izvršila svoje obaveze koje prema zakonu ima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vozovi stali: Kriza, od avgusta ne saobraćaju

Izvor: B92, 19.Avg.2017

Priština -- Železnice Kosova suočavaju se sa velikom finansijskom krizom što je rezultiralo da već dve nedelje vozovi nisu u saobraćaju na Kosovu..."Mi smo nekoliko puta upozorilii javnost preko apela i intervjua u vezi krize sa kojom se suočavamo, ali u zadnje vreme "TrainKos" koja je zasebna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.