Zbog čega se sve voli Srbija (3): Srce na Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2016, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog čega se sve voli Srbija (3): Srce na Kosovu

U plemenitost Francuza Arnoa Gujona uverili su se mnogi Srbi na Kosovu, pre svega oni u enklavama.

Još kao srednjoškolac, nesvakidašnji mladić iz Grenobla počeo je sa bratom da prikuplja pomoć za najugroženiju etničku populaciju u Evropi - kosovske Srbe. Kratkotrajno zaposlenje u BiH dovelo ga je do poznanstva sa Ivanom, devojkom srpskog porekla koja je sa roditeljima živela u Francuskoj. Sada su njih dvoje kao gospodin i gospođa Gujon stanovnici srpske prestonice, a 20. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << avgusta prošle godine upisali su svoju ćerkicu Milenu u matičnu knjigu rođenih u Novom Beogradu, četiri meseca nakon bebinog rođenja u Francuskoj.

- Život nam otvara mnoge puteve, a na nama je da izaberemo jedan od njih. Izabrao sam onaj koji mi se čini pravim", rekao je Gujon dok se prošle godine zahvaljivao na srpskom državljanstvu, dobijenom tek nakon pisanja medija kako plemenitog Francuza "mrcvari" srpska birokratija i posle urgencije ministra policije.

Ljubav prema Kosovu, srpskim manastirima i istoriji prevagnula je kod Arnoa kada je birao mesto krštenja za ćerkicu i sebe. Izabrao je manastir Visoki Dečani. Na njegovom poznavanju srpskog mogu mu pozavideti ne Karađorđevići, već i mnogi ovdašnji Srbi koji su slabim obrazovanjem iskvarili i osiromašili maternji jezik.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.