Završen protest bivših pripadnika OVK

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest bivših pripadnika OVK

Protest bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova završen je danas u Prištini nakon sastanka koji su njihovi predstavnici imali s komisijom za veterane Vlade Kosova.

Demonstrantima, koji su u jednom trenutku upali i u dvorište Vlade Kosova, na sastanku je obećano da će naredne nedelje biti objavljeni spiskovi onih kojima je priznato pravo da budu proglašeni veteranima OVK.

Predsednik Odbora za zaštitu prava boraca bivše OVK Dževdet Ćerići je posle susreta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s vladinom komisijom rekao učesnicima protesta da imaju čvrsta obećanja.

Stotinak bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova zahtevalo je objavljivanje spiskova veterana OVK i bunilo se zbog najave formiranja Specijalnog suda za zločine bivše OVK.

Protest su obezbeđivale jake snage Policije Kosova. Među njima su bili i pripadnici specijalnih jedinica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Veterani OVK: Status prvoborca za 3.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2015

Protest stotina bivših pripadnika OVK, koji su danas upali u dvorište ispred sedišta kosovske vlade, završen je pošto su dobili obećanje da će potpuni spisak veterana i invalida rata na Kosovu biti objavljen iduće nedelje...Protest je posledica manipulacija sa spiskovima svih "operativnih zona"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.