Za mlade bračne parove 36 stanova

Izvor: B92, 24.Jul.2014, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Za mlade bračne parove 36 stanova"

Kosovska Mitrovica -- Predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić kaže da će do sredine septembra biti završena izgradnja 36 stanova za mlade bračne parove.

Stanovi se grade u naselju Brđani i selu Suvi Do.

"Moramo da brinemo o mladim bračnim parovima jer tako ulažemo u budućnost", rekao Spirić i dodao da će uskoro biti raspisan konkurs za dodelu stanova.

On je najavio da će za dve sedmice početi radovi na izgradnji zgrade "sindikata" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 35 porodica koje su ostale bez domova kada se 2009. godine zgrada srušila.

Dodao je i da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju odobrila 30 miliona dinara za izgradnju još jedne stambene jedinice u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici.

Prema njegovim rečima, u drugoj polovini godine biće završeni i započeti brojni infrastrukturni objekti, kao što kraj radova na sportskoj hali, ali i početak gradnje kulturnog centra.

Spirić je kazao da je lokalna samouprava domaćinskim poslovanjem u proteklom kvartalu uštedela oko 14 miliona dinara i naglasio da to pokazuje spremnost i odlučnost, ne samo u sprovođenju infrastrukturnih projekata, već i u rešavanje problema nezaposlenosti mladih.

"Iako u lokalnoj samoupravi nedostaje vise od deset školovanih ljudi, zbog uredbe koja je na snazi oni sada ne mogu biti zaposleni na neodređeno vreme ali se traži način da budu uposleni kroz stručno usavršavanje i privremene poslove", rekao je Spirić i dodao da je 180 mladih ljudi angažovano na tim poslovima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.