Vulin: Albanci hoće da otmu srpsku istoriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2016, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Albanci hoće da otmu srpsku istoriju

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je sinoć u Sočanici, na severu Kosova, da neki u albanskom narodu u nedostatku sopstvene istorije hoće da preotmu srpsku istoriju.

Vulin je, reagujući na inicijativu lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja da se na Gazimestanu podigne spomenik Albancima stradalim u Kosovskom boju, rekao da oni koji nemaju svoju istoriju po pravilu pokušavaju da otmu tuđu.

"Očigledno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da u nedostatku sopstvene istorije neki u albanskom narodu hoće da preotmu srpsku istoriju. Sada nam je valjda jasno koliko je bilo važno izboriti se da Kosovo ne bude deo UNESCO. Zamislite šta bi bilo da jeste, onda bi sva srpska istorija odjedanput postala istorija nekakvog Kosova i onda bi manastiri postali manastiri nekakvog Kosova", rekao je Vulin.

On je istakao da je jako važno da čitavom svetu pokažemo da srpska istorija na KiM neće postati albanska i bilo čija druga, jer je ona srpska.

"Biće napora i pokušavaće se da se srpska istorija prepiše, da se zatre i da se potpiše nekim drugim imenom. Ko nema svoju istoriju hoće da otme tuđu, ali onaj ko ima istoriju, a Srbi imaju istoriju, ne sme nikada dozvoliti da se otme", rekao je Vulin.

Vulin je poručio da Srbi bez istorije, imena, manastira i našeg KiM ne bi bili ono što jesu i da su mnogi spremni da uzmu ono što ne pripada njima i da pokušaju da stvore ono što njihovi preci kroz istoriju nisu uspeli da stvore.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Neki Albanci nemaju istoriju pa hoće da otmu našu

Izvor: B92, 29.Jun.2016

Ministar u tehničkom mandatu Aleksandar Vulin rekao je na severu Kosova da neki u albanskom narodu žele da preotmu srpsku istoriju...On je naveo da to rade zato što osećaju nedostatak sopstvene istorije...Vulin je, reagujući na inicijativu lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.