Vukčević: Izveštaj Vilijamsona dokazuje zločine

Izvor: Blic, 29.Jul.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević: Izveštaj Vilijamsona dokazuje zločine

Specijalni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je agenciji AP da je izveštaj specijalnog tužioca Klinta Vilijamsona dokaz da su počinjeni ratni zločini na Kosovu i da je bilo trgovine ljudskim organima.

Vukčević je rekao da je objavljivanje izveštaja kruna velikih napora sa naše strane.

Izveštaj pokazuje da smo bili u pravu kada smo rekli da su počinjeni ratni zločini i da je bilo trgovine ljudskim organima, rekao je Vukčević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Specijalni tužilac Evropske unije Klint Vilijamson je objavio svoj izveštaj o ratnim i drugim zločinima na Kosovu 1998-1999. u kome se kaže da ima snažnih indikacija da je do 10 zarobljenika ubijeno da bi se njihovi organi prodali.

Istraga je pokrenuta pre više od dve godine pošto je specijalni izvestilac Saveta Evrope Švajcarac Dik Marti objavio da su na Kosovu počinjeni ratni i drugi zločini

protiv Srba, Albanaca i pripadnika drugih nacionalnih zajednica.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.