Vujanović: Crna Gora nije zaslužila nijedan loš akt Kosova

Izvor: B92, 28.Avg.2016, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović: Crna Gora nije zaslužila nijedan loš akt Kosova

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da Crna Gora ničim nije zaslužila bilo kakav ružan akt Kosova prema njoj.

Vujanović je u Kolašinu, gde je prisustvovao svečanosti povodom Dana opštine, kazao da je Crna Gora pokazala "krajnje korektan odnos prema onome što je realnost Kosova".

"Prema stanovicima Kosova, Crna Gora je iskazala tokom svih događaja koji su znani građanima Kosova i Crne Gore, odnos maksimalne korektnosti. Crna Gora ničim nije zaslužila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bilo ko sa Kosova učini bilo koji ružan akt prema Crnoj Gori. Naprotiv, Crna Gora je svima dobar komšija i dobar partner”, rekao je Vujanović.

On je izrazio očekivanje da to razumeju na Kosovu i da neće biti incidenata posle ratifikacije Sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom u kosovskom parlamentu.

Vujanović je podsetio da je pomenuti sporazum koji je ranije potpisan u Beču "produkt jednog dugog i pažljivog sporazumevanja između dve države" i dodao da veruje da građani Kosova razumeju da je Crna Gora dobar sused.

Podsetivši da Crna Gora nikada nije pokazivala pretenziju prema bilo čijoj teritoriji, Vujanović je , takođe, rekao da Crna Gora ne želi "da bilo kome oduzima ni centimetar teritorije".

Mediji u regionu su u subotu objavili da takozvana Albanska narodna armija preti ratom protiv Crne Gore, ukoliko u kosovskom parlamentu bude ratifikovan sporazum o demarkaciji. Skupština Crne Gore je ranije ratifikovala ovaj sporazum.

Protiv sporazuma o ratifkaciji granične linije sa Crnom Gorom je deo kosovske opozicije koja je zbog toga više puta blokirala rad parlamenta Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.