Uživali u druženju i obilasku znamenitosti

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživali u druženju i obilasku znamenitosti

Gradska uprava u Prijedoru organizovala je prijem i prigodne poklone za 45-oro dece sa Kosova i Metohije, koja su još proteklog vikenda doputovala u Prijedor, kao gosti đaka OŠ "Branko Ćopić" i njihovih roditelja.

Tokom druženja Prijedorčani su pokazali najveće znamenitosti grada na Sani. Njihova gostoljubivost i doživljena sloboda koju u svom kraju nemaju, ostaće mnogim mališanima sa Kosmeta u trajnom sećanju.

Zorana Mirković iz Parteša u opštini Gnjilane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bila je oduševljena onim što je doživela u Prijedoru.

- Ovde je stvarno bilo odlično. Stekli smo nova prijateljstva. Porodice su nas stvarno lepo i prijatno dočekale.

Utisci njene drugarice Emilije Mitrović iz Parteša, takođe, su sjajni.

- Svi su bili ljubazni i puni razumevanja. U Partešu živimo ne baš slobodno. Tuda stalno prolaze Albanci, ali malo manje, nego što je to slučaj u Gnjilanu. Ipak, nemamo ovakvu slobodu kretanja. Kod kuće je strah stalno prisutan - kaže Emilija.

Direktorka škole domaćina "Branko Ćopić", Sanja Munjiza, prezadovoljna je nizom aktivnosti koje su imali mališani. Veruje da je Prijedor grad velikog srca i dobrih domaćina i da su uvek svi dobrodošli.

Zamenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković zna da njihovi mali gosti žive u

teškim vremenima i pod stalnim psihološkim opterećenjem:

- Zato smo im poželeli da se ovde osećaju kao kod dobrih domaćina, da se potpuno opuste i uživaju u onom što Prijedor može da im ponudi. Neka znaju da će u Prijedoru uvek imati utočište.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.