USLOVLJAVANJE Tahiri: Kosovo da dobije pozivni broj, pa tek onda formiranje ZSO

Izvor: Blic, 07.Apr.2016, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USLOVLJAVANJE Tahiri: Kosovo da dobije pozivni broj, pa tek onda formiranje ZSO

Kosovska ministarka bez portfelja Edita Tahiri izjavila je da Zajednica opština sa srpskom većinom neće biti formirana pre nego što Kosovo dobije pozivni telefonski broj, piše "Zeri".

Prema rečima Tahiri, proces formiranja ZSO je u fazi u kojoj nacrt statuta treba da bude izrađen u skladu sa odlukom Ustavnog suda.

- Izrada nacrta statuta još nije počela. Postupak bi trebalo da bude stavljen sa strane dok se ne reši pitanje telefonskog pozivnog broja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Taj sporazum, koji je Srbija prekršila, predviđao je da ceo proces oko pozivnog broja bude realizovan do 1. marta - navela je Tahiri.

Kako je rekla, Priština je za razliku od Beograda ispunila sve svoje obaveze. Ona je dodala i da je EU posvećena da radi sa srpskom stranom kako bi se problem rešio.

Tahiri je dodala da će prvi naredni sastanak premijera Kosova i Srbije desiti nakon izbora koji su raspisani za 24. april.

Sporazum o formiranju ZSO deo je Briselskog sporazuma, koji su premijeri Srbije i Kosova potpisali u aprilu 2013. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.