Tahiri: Neće biti integracije Civilne zaštite u bezbednosne strukture

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Neće biti integracije Civilne zaštite u bezbednosne strukture

Kosovska ministarka za dialog Edita Tahiri izjavila je da pripadnici Civilne zaštite na severu Kosova neće biti integrisani u bezbednosne institucije Kosova.

Tahiri je za list "Zeri" rekla da poslednji sporazum postignut u Briselu o rasformiranju Civilne zaštite ne podrazumeva integrisanje ovih struktura u bezbedonosno institucije, nego samo u civilne institucije.

Prema njenim tvrdnjama, sporazum podrazumeva da pripadnici Civilne zaštite budu udaljeni iz zgrada koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su na severu Kosova koristili 16 godina i da kosovskim organima predaju sve što su koristili od opreme.

Tahiri je rekla da "ta struktura ima uniformu koju takođe neće moći više da se koristi", navodeći da kosovska vlada nema tačnih informacija u vezi sa delovanjem Civilne zaštite.

Tahiri je kazala da će celokupni proces u vezi sa integrisanjem pripadnika Civilne zaštite "proći kroz razne panele", na kojima će biti procenjeno njihovo obrazovanje, školovanje i sve ostalo, što bi, kako je navela, trebalo da traje najkasnije do 1.septembra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srbi na severu Kosova zabrinuti zbog raspuštanja Civilne zaštite

Izvor: Politika, 01.Apr.2015

Ne zna se šta je potpisano, Priština objavila saopštenje dok se Beograd ovim povodom ne oglašava..Kosovska Mitrovica – Sporazum potpisan prošle nedelje u Briselu po kojem će Civilna zaštita na severu Kosmeta biti raspuštena do 1. septembra uznemirio je Srbe severno od Ibra. Posebno ih brine...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.