Svi naši Vidovdani: Od boja, preko atentata, do Haga VIDEO

Izvor: B92, 28.Jun.2017, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi naši Vidovdani: Od boja, preko atentata, do Haga VIDEO

Beograd -- Vidovdan je državni praznik koji se obeležava u spomen na Kosovsku bitku koja se odigrala 28. juna 1389. godine, na Gazimestanu.

Međutim, Vidovdan je zapravo istorija Srbije u malom.

Od rasprave o knjaževini Srbiji na Berlinskom kongresu, preko ubistva Franca Ferdinanda u Sarajevu, do mitinga na Gazimestanu i izručenja Slobodana Miloševića Hagu.

Opširnije u video prilogu:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vidovdan srpska sudbina

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2017, 18:11

Mandatarka Ana Brnabić je na Vidovdan Srbiji obećala bolji život. Dok deo javnosti kaže da je reč o smišljenom planu da se buduća premijerka baš na najveći srpski praznik obrati u parlamentu, ima i onih poput Dveri koji kažu da su Srbi namerno poniženi na ovaj dan...- Treba poniziti srpski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.