Svedok potvrdio da je Ivanović pomagao Albancima

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedok potvrdio da je Ivanović pomagao Albancima

Suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba nastavljeno je danas u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici iskazom još dva svedoka odbrane, Agima Deve i Nikole Kabašića.

Jedan od advokata odbrane Olivera Ivanovića, Ljubomir Pantović, rekao je da je i današnji svedok Agim Deva, prosvetni radnik, bivši direktor tehničke škole iz Kosovske Mitrovice svojim iskazom potvrdio navode odbrane.

Prema Pantovićevim rečima, Deva je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je Ivanović u tri navrata pomogao njemu i njegovoj brojnoj porodici na taj način što im je na početku i nakon početka rata pomogao da napuste Kosovo, na čemu je zahvalan.

"On je zaista iskreno govorio o tome da je Oliver Ivanović za vreme rata pomogao njemu i njegovoj brojnoj porodici, koja je imala ukupno 35 članova. To što tužilac tvrdi apsolutno nije tačno, da je Ivanović izazivao etničku mržnju, da je podsticao na ubistvo. Ivanović je ustvari pomagao Albancima, ovaj čovek je danas to potvrdio", rekao je Pantović.

Drugi svedok odbrane Nikola Kabašić nije završio svedočenje, ispitala ga je samo odbrana, a u utorak, 13.oktobra, za kada je zakazan nastavak suđenja, ispitaće ga tužilaštvo.

Za utorak je planirano da iskaz da još jedan svedok odbrane, dr Radimir Janković.

Suđenje petorici Srba nastavljeno je 6.oktobra davanjem iskaza svedoka odbrane, nakon što je iskaze dalo 55 svedoka tužilaštva.

Oliver Ivanović je nastavak suđenja dočekao je u kućnom pritvoru u kojem se nalazi od 21. septembra, kada je napustio mitrovičku bolnicu nakon višednevnog štrajka glađu.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija Roksana Komša.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Odbrana: Svedok potvrdio da je Ivanović pomagao Albancima

Izvor: Blic, 08.Okt.2015

Suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba nastavljeno je danas u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici iskazom još dva svedoka odbrane, Agima Deve i Nikole Kabašića...Oliver Ivanović..Jedan od advokata odbrane Olivera Ivanovića, Ljubomir Pantović, rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.