Izvor: Blic, 13.Avg.2016, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović traži da se kazne odgovorni za ubistvo dece na Bistrici

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović zatražio je danas od međunarodne zajednice da pronađe i kazni odgovorne za ubistvo Pantelije Dakića (12) i Ivana Jovovića (19), kao i za teško ranjavanje Đorđa Ugrenovića (20), Bogdana Bukumirića (14), Marka Bogićevića (12) i Dragana Srbljaka (13) dok su se kupali u reci Bistrici kod Goraždevca.

- Iako sam sprečen da prisustvujem parastosu u Goraždevcu, moje misli su danas s porodicama ubijenih Pante Dakića i Ivana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jovovića, kao i s porodicama Bograna Bukumirića, Marka Bogićevića, Dragana Srbljaka i Đorđa Ugrenovića koji su pre 13 godina tog zlokobnog 13. avgusta ranjeni na Bistrici - naveo je Stojanović, a saopštio njegov kabinet.

On je kazao da su godine prošle, ali da tuga i bol nisu, a da će se svi uvek sećati ubijenih. - Njihov izlazak na reku tog vrelog avgustovskog dana nije bio opasnost po nikog, ali zločincima nije smetalo ni to što su to samo deca - naveo je Stojanović.

Zamenik kosovskog premijera je dodao da "pravda jednog dana mora biti zadovoljena, da se zločinci moraju pronaći i kazniti, a odgovornost što zločin još nije rasvetljen leži na medunarodnoj zajednici".

Pročitajte još:

Danas se navršava 13. godina od ubistva dece ua Goraždevcu. Nepoznate osobe su 13. avgusta 2003. godine iz automatskog oružja pucale na decu dok su se kupala u Bistrici, za to još niko nije odgovarao, a Euleks je usled nedostataka dokaza zatvorio istragu koju je po dolasku na Kosovo preuzeo od UNMIK-a.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.