Izvor: BujanovackiGlas.info, 26.Sep.2016, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat policije: Nehumani uslovi u Kopnenoj zoni bezbednosti

Uz saopštenje je prosleđeno i nekoliko fotografija na kojima se vide veliki ubijeni pacovi na podu prostorije za smeštaj hrane, pancirni prsluci u lošem stanju i improvizovani i oronuli smeštajni objekti, za koje se navodi da predstavljaju bazu Žandarmerije na Breznici, kod Bujanovca

BUJANOVAC, BEOGRAD, 26. septembar 2016. (izvor: agencija BETA; foto: PSS) – Reprezentativni Policijski sindikat Srbije (PSS) upozorio je danas na, kako se navodi, katastrofalno stanje >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << baza Žandarmerije u Kopnenoj zoni bezbednosti (KZB) prema Kosovu i Metohiji i uslove u kojima žive i rade pripadnici policije na terenu.
„PSS traži od MUP-a Srbije da se reši problem smeštaja policajaca, jer zbog najezde pacova preti epidemija na položajima oko Kosmeta“, navodi se u saopštenju.
Uz saopštenje je prosleđeno i nekoliko fotografija na kojima se vide veliki ubijeni pacovi na podu prostorije za smeštaj hrane, pancirni prsluci u lošem stanju i improvizovani i oronuli smeštajni objekti, za koje se navodi da predstavljaju bazu Žandarmerije na Breznici, kod Bujanovca.
Taj sindikat je dodao da je strašno da u 21. veku srpski policajci „spavaju sa pacovima“ i naveo da žandarmi koji čuvaju KZB borave u „nečovečanskim uslovima“.
„Da li hoćemo da nam se ponovi situacija iz 2006. godine kada se 26 žandarma razbolelo od mišije groznice, a dvojica su jedva ostali živi. Slična je situacija na svim položajima po KZB, gde žandarmi i redovna policija štite administrativnu liniju od upada terorista i ispomažu u problemu sa migrantima“, dodaje se u saopštenju.
Prema navodima tog sindikata, hrana redovnoj policiji na zadacima je katastrofalna i uprkos obećanjima ništa se nije promenilo, a oprema kojom raspolažu policajci nije odgovarajuća i oni poseduju pancirne prsluke proizvedene 2008. godine, sa rokom trajanja pet godina.
„Mi smo više puta nadležne upozoravali na problem smeštaja, opremanja i stanja u bazama Žandarmerije u KZB, ali niko do sada nije reagovao“, naveo je predsednik PSS Veljko Mijailović u saopštenju.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policijski sindikat se žali na loše uslove rada u KZB

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2016

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije (PSS) upozorio je danas na, kako se navodi, katastrofalno stanje baza Žandarmerije u Kopnenoj zoni bezbednosti (KZB) prema Kosovu i Metohiji i uslove u kojima žive i rade pripadnici policije na terenu..."PSS traži od MUP-a Srbije da se reši problem smeštaja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

PSS: Žandarmima u Kopnenoj zoni zbog pacova preti epidemija

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2016

Policijski sindikat Srbije (PSS) upozorio je danas na katastrofalno stanje baza Žandarmerije u Kopnenoj zoni bezbednosti (KZB) i uslove u kojima žive i rade pripadnici policije na terenu..."PSS traži od MUP-a Srbije da se reši problem smeštaja policajaca, jer zbog najezde pacova preti epidemija...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.