SDP: Nekažnjen zločin protiv Srba u selu Staro Gacko

Izvor: Blic, 23.Jul.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDP: Nekažnjen zločin protiv Srba u selu Staro Gacko

U trenutku kada se privodi kraju istraga specijalnog tima Klinta Vilijamsona o trgovini organima srpskih civila za vreme sukoba na Kosovu i Metohiji, GI „Srbija, demokratija, pravda – Oliver Ivanovića“ podseća da se ne sme zaboraviti strašan zločin nad srpskim žeteociocima u selu Staro Gacko. U jednom danu četrnaest Srba je ubijeno mučki i svirepo, samo zato što su bili Srbi.

Kao po pravilu, kada su u pitanju srpske žrtve, zločinci ostaju nepoznati i nekažnjeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što daje prostor da se sa nasiljem nad Srbima nastavi, navodi se u saopštenju SDP.

Ova stranka, čiji je lider Oliver Ivanović u pritvoru već mesecima bez optužnice, podseća da se viđeni Srbi na KiM "pritvaraju, produžava im se pritvor, preti im se hapšenjima, i sve to bez ikakvih dokaza".

"Očigledno je da neki političari na Kosovu i Metohiji misle da je trenutak da se srpski narod ponizi i kazni zbog toga što su uspeli da opstanu u svojim domovima i odbrane se od napada ekstremista. Ono što iritira je da su često u sve ovo uključeni i pojedni međunarodni predstavnici na KiM.

Ističemo da je kooperativnost srpskih političara i srpskog naroda gest

dobre volje da se situacija normalizuje, a nikako znak slabosti, kaže se u saopštenju SDP.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.