SAD: Podrška tribunalu za Kosovo

Izvor: B92, 29.Jul.2014, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Podrška tribunalu za Kosovo

Beograd -- Vašington podržava osnivanje suda koji će se baviti rezultatima istrage o zločinima na Kosovu, saopštila je Ambasada SAD u Srbiji.

Američka ambasada pozdravila je objavljivanje nalaza Specijalnog istražnog tima EU, koji predvodi Klint Vilijamson, o ratnim zločinima i trgovini ljudskim organima na Kosovu, i saopštila da Vašington >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snažno podržava blagovremeno osnivanje suda koji će se baviti rezultatima te istrage.

Ambasada je pohvalila naporan rad i opsežnu istragu ambasadora Vilijamson i njegovog tima, i pozdravila "snažnu podršku i saradnju koje su ponudile Srbija, Kosovo, Albanija i mnoge druge zemlje članice Evropske unije u ovoj istrazi".

"SAD ozbiljno pristupaju svim navodima o ratnim zločinima bez obzira na nacionalnu ili etničku pripadnost i veruju da oni koji su odgovorni za takve zločine treba da odgovaraju za iste kroz pravedne i nepristrasne postupke", piše u saopštenju.

Dodaje se da su "Kosovo i Evropska unija posvećene osnivanju Specijalnog suda koji će se baviti slučajevima koji su rezultat ove istrage" i da SAD snažno podržavaju blagovremeno osnivanje tog suda.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasada SAD pozdravlja objavljivanje izveštaja

Izvor: Akter, 29.Jul.2014

Američka ambasada u Beogradu pozdravila je objavljivanje izveštaja Specijalnog istražnog tima EU koji predvodi glavni tužilac za istragu o trgovini ljudskim organima na KiM 1999. Klint Vilijamson i dodala da SAD podržavaju blagovremeno osnivanje Specijalnog suda koji će se baviti slučajevima koji...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.