Rumunija će razmotriti priznanje Kosova

Izvor: Akter, 27.Maj.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija će razmotriti priznanje Kosova

Rumunski premijer Viktor Ponta izjavio je za kosovsku televiziju Klan Kosova da bi Rumunija mogla da prizna Kosovo, prenosi danas prištinski list Epoka e Re

Rumunija je 2008. odlučila da ne prizna Kosovo, međutim, stvari su se od onda promenile. Vlada se promenila i neke nove odluke u vezi sa priznanjem Kosova mogu da budu donete, rekao je Ponta.

Prema rečima rumunskog premijera, pitanje priznanja Kosova će biti ponovo razmotreno, jer su se mnoge stvari na Kosovu promenile od 2008. godine.

Ponta je istakao da je jedan od mnogih razloga za razmatranje odluke i to što Kosovo i Srbija uspešno vode dijalog, navodi Epoka e Re.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rumunija će priznati Kosovo?

Izvor: Vostok.rs, 27.Maj.2015

27.05.2015. -..Premijer Rumunije Viktor Ponta rekao je za kosovsku televiziju „Klan Kosova“, nakon Samita šefova država Jugoistočne Evrope, da bi njegova zemlja mogla da prizna Kosovo...„Rumunija je 2008. godine odlučila da ne prizna Kosovo. Međutim, stvari su se promenile od tada. Vlade su...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.