Ramuš Haradinaj dobio albansko državljanstvo

Izvor: Beta, 24.Apr.2017, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ramuš Haradinaj dobio albansko državljanstvo

Predsednik Albanije Bujar Nišani potpisao je danas ukaz kojim je dodelio državljanstvo te zemlje lideru Alijanse za budućnost Kosova Ramušu Haradinaju i njegovoj supruzi Aniti.U ukazu objavljenom na internet strani predsednika Albanije navodi se da je državljanstvo te zemlje dodeljeno Haradinajevima na njihov zahtev kao i da ta odluka stupa na snagu danom potpisivanja.Predsednik Albanije na osnovu Ustava i Zakona o državljanstvu ima pravo da dodeli državljanstvo te zemlje i gradjanima drugih država dok Ustav Kosova daje gradjanima pravo na dvojno državljanstvo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Krivičana prijava za Dauta Haradinaja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Apr.2017, 15:26

Srpski nevladin sektor na Kosovu podnio je krivičnu prijavu ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Peći protiv Dauta Haradinaja, poslanika opozicione Alijanse za budućnost Kosova zbog, kako navode, javnih prijetnji srpskoj zajednici na Kosovu.  Haradinaj je privatnoj TV Dukagjini rekao da ukoliko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.