Priština: Pozivni broj za Kosovo od 15. decembra

Izvor: RTS, 03.Dec.2016, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Pozivni broj za Kosovo od 15. decembra

Posle trodnevnih pregovora u Briselu, koji se vode u okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine koji su završeni večeras, potvrđena je obaveza davanja telefonskog pozivnog broja Kosovu, saopštila je kosovska vlada.
Na sajtu vlade u Prištini navedeno je da je ovaj proces uspešno okončan uz posredovanje Evropske unije i da je potvrđeno da će u okviru sporazuma o telekomunikacijama Međunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unija za telekomunikacije ITU 15. decembra preneti Kosovu pozivni broj +383.
Navodi se da je ministarka za dijalog Edita Tahiri, koja je predvodila kosovsku delegaciju, rekla da će "po prvi put u istoriji Kosovo imati svoj nacionalni pozivni broj".
U saopštenju stoji i da je Kosovo "vlasnik telefonskog pozivnog broja +383" i da će "Kosovo imati sva prava za upravljanje svojim pozivnim brojem kao sve druge države", te i da će "postojeći pozivni brojevi +381, +377, +386 biti ugašeni".
Navodi se da je "Tahirijeva naglasila da će biti ugašeni svi ilegalni operateri mobilne i fiksne telefonije Srbije na Kosovu".
Tahirijeva je, kako je navedeno, "još jednom ponovila da će svi pozivi sa Kosova prema Srbiji i obratno biti međunarodni".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kozarev: Edita Tahiri istrajava u laži

Izvor: Kurir, 03.Dec.2016

...Kozarev je u izjavi za Tanjug rekao da verujući da hiljadu puta izgovorena laž postaje istina "Tahiri istrajava u laži, iako više niko u albanskoj političkoj javnosti na Kosovu i Metohiji ne veruje u njene izmišljotine".."Čak i albanske opozicione stranke, koje nedeljama jadikuju zbog povratka...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.