Porodice ubijenih na KiM protiv Kosova u Unesku

Izvor: B92, 28.Jul.2015, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice ubijenih na KiM protiv Kosova u Unesku

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM ističe je da je razočarano pojedinim državama izvršnog odbora Uneska zbog podrške Kosovu za članstvo.

Kako se navodi, oni se protive ''sramnom zahtevu koji je podneo ministar spoljnih poslova Hašim Tači“, neko ko je ''dokazani predratni, ratni i posleratni zločinac".

Porodice žrtava pitaju da li se nekome ko je, kako navode, naređivao i ubijao Srbe, vršio otmice i masakre u Klečki, Glođanima, Radonjić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jezeru, Lapušniku, Likovcu, Dragodanu, Košarama, Volujku, organizovao trgovinu ljudskim organima može biti dozvoljeno da bude na slobodi i da ima neke zahteve.

"Zar je moguće da onaj koji je uništio jedan narod i kulturnu baštinu Kosova i Metohije pod budnim okom NATO-a, KFOR-a, UNMIK-a traži njenu zaštitu preko međunarodnih organizacija", navodi se u saopštenju.

Osim toga iz Udruženja porodica dodaju da su neprocenjivu kosovsko-metohijska kulturnu baštinu uništili oni koji sad traže njenu zaštitu.

Porodice žrtava pitaju kako Hag i haško tužilaštvo može da štiti one koji su počinili zločine, a Unesko da uopšte uzme u razmatranje jedan ovakav zahtev koji, navode, dodatno ubija i žrtve i njihove porodice i dozvoljava zločincima da ponovo vrše zločine, jer je taj zahtev isto što i zločin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.