PR: Petoro optuženo za terorizam

Izvor: B92, 26.Jan.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PR: Petoro optuženo za terorizam

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu na Osnovnom sudu u Prištini protiv pet lica osumnjičenih za krivična dela vezana za terorizam.

Oni su optuženi za organizovanje i upravljanje jednom terorističkom grupom, ucešće u terorističkoj grupu, pripremu za krivična dela terorizma, proizvodnju eksplozivnih naprava, nezakonito posedovanje oružja i eksploziva, podstrekivanje verske mrznje i za tezak napad na teritoriji Kosova kao i teroristička dela u Sirji, prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mediji u Prištini.

Optuženi su uhapšeni u Prištini dok su pokušavali da kupe veliku količinu oružja i bojeve municije. Njihovo hapšenje je došlo kao rezultat istrage direkcije policije Kosova protiv terorizma i ostalih agencija za težak napad učinjen protiv dva misionara katoličke vere u SAD, prenosi dnevnik Koha ditore.

Četrnaestomesečna istraga uključila je forenzičke analize dokaza Forenzičke agencije Kosova i pravnu međunarodnu pomoć jedne od članica EU. Ovaj slučaj vodi jedan međunarodni tuzilac Specijalnog tuzilastva Kosova.

Kako mediji saznaju optuženi su: V.S. iz sela Bresalce opstine Gnjilane, A.M. iz Gnjilana, G.S.iz sela Bresalce opstine Gnjialne, N.S. iz Prištine i B.M. iz Pristine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.