Otpremnine prvo starijim nastavnicima

Izvor: Mondo, 04.Avg.2015, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpremnine prvo starijim nastavnicima

Ministar prosvete Srđan Verbić sastao se sa predstavnicima sindikata prosvete sa kojima je dogovoreno da se otpremnine prvo ponude starijim kolegama, a da mlađe kolege, koje nemaju punu normu, preuzmu njihova mesta.

Foto: beta/Miloš Miškov

  Sindikati su insistirali da ne sme biti novih konkursa za zapošljavanje i ministar je to i obećao, navodi se u saopštenju Sindikata radnika u prosveti Srbije.

Prvi kandidati za otpremnine biće 700 nastavnika sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Kosova, koji godinama primaju naknadu od 8.000 dinara a nemaju posao, a ima i 120 nastavnika i vannastavnog osoblja koji su izgubili posao, a primaju platu. Samo manji broj nastavnika koji rade u nastavi dobiće ponudu za otpremnine.

Dogovoreno je da se, u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom, prvo formiraju liste viškova i potreba, a zatim da se na nivou školskih uprava napravi plan ukrupnjavanja, pod kontrolom mešovitih komisija.

Tek posle toga bi se znalo kome bi se eventualno ponudile otpremnine.

Sastankui sa Verbićem prisustvovali su sindikalni predstavnici Slobodan Brajković (SRPS), Jasna Janković (USPRS), Ružica Todić Brdarić (Nezavisnost) i Branislav Pavlović (SOS).

Posle sastanka, sindikati su se dogovorili da pošalju pismo Odboru za obrazovanje Skupštine Srbije i Socio-ekonomskom savetu, u kome će zatražiti objašnjenje zašto se kasni sa izradom platnih razreda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak ministra i sindikalaca: Neće biti novih konkursa

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2015

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić i predstavnici sindikata prosvete složili su se danas da neće biti novih konkursa za zapošljavanje, a istaknuto je da će samo manjem broju nastavnika koji rade u nastavi biti ponuđene otpremnine...Posle reakcije sindikata SRPS i USPRS...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.