Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan pokret Otažbina koji će se boriti za opstanak Srbije na Kosovu

Kosovski Srbi osnovali su po zakonima Srbije politički pokret "Otadžbina" koji će se zalagati za opstanak Srbije i srpskih insitucija na Kosovu i Metohiji, poštovanje Rezolucije 1244. UN i Ustava Srbije, po kojima je Kosovo deo Srbije, saopšteno je danas iz tog nacionalnog pokreta.

Pokret čine članovi koji su napustili Pokrajinske odbore Demokratske stranke Srbije, Demokratske stranke, Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije zbog neslaganja sa, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su naveli, izdajničkim Briselskim sporazumom, i "separatističkim izborima organizovanim u režiji Prištine 2013. godine".

U Narodnom pokretu Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina" su i ljudi sa jasnim nacionalnim stavovima koji pre toga nisu bili pripadnici nijedne političke stranke, navodi se u saopštenju. Za predsednika pokreta, čije je sedište u Kosovskoj Mitrovici, izabran je profesor Aleksandar Vasić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.